Трагедия скова вчера Английската гимназия, където минути пред първия учебен час деветокласник загуби живота си и потопи в скръб семейството си.
15-годишният Виктор е открит около 7.50 часа в безнадеждно състояние в задния двор на улилището, а за страшните му последни мигове подсказал отвореният прозорец на третия етаж на сградата. Екип на Спешна помощ се отзовал светкавично и при пристигането на линейката детето все още било живо, но угаснало минути след откарването му в болница „Канев“.
Момчето постъпило в Английската гимназия през септември, преди това е било в СУ „Васил Левски“. Вчера влязло в гимназията около 7.20 часа, качило се до класна стая на третия етаж, съблякло си якето и полетяло с главата надолу. Засега се разглеждат две възможности - самоубийство или фатален инцидент, като основна е първата.
 „Добър ученик, семейството е нормално, грижовни родители, не е създавало детето досега проблеми. Няма свидетели на инцидента, засега се смята, че е бил сам в класната стая, тъй като там са намерени вещите му. В тази класна стая няма камери, но има камери по коридорите и в двора, които полицията преглежда. За съжаление е сумрачно сутринта толкова рано и не се вижда ясно“, каза шокираната директорка на гимназията Маргарита Янакиева.
„Сезирахме отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“ и извикахме свободните налични психолози от Ресурсните центрове и от неправителствените организации, с които работим. Те в момента са тук и работят, така че взели сме мерки. За момента това можем да направим“, допълни зам.-кметът и доскорошен училищен директор Енчо Енчев, който пристигна да се запознае със ситуацията на място.