Подкуп от 500 евро, за да си получи издадената уж в Полша фалшива шофьорска книжка, предложил на полицейски инспектор хванат в нарушение водач. Системното му и упорито желание да си върне обратно свидетелството било придружено с лични срещи и телефонни разговори с униформения, които обаче били подслушвани и накрая го доведоха до съд.
Всичко започнало на 6 октомври, когато мъжът бил спрян от дежурен автопатрул, а по времето на проверката станало ясно, че шофира в нарушение и има солидно количество неплатени глоби. Затова катаджиите му взели книжката. Тогава се породило съмнението, че тя е фалшива и започнала проверка. Пред Пътна полиция шофьорът бил категоричен, че книжката е съвсем истинска и упорито настоявал да му бъде върната. Неведнъж му било обяснено, че решение по въпроса ще бъде взето след като приключи проверката и официално се установи дали е истинска или не. Тези отговори далеч не го удовлетворявали и решил да се разбере лично с инспектора от КАТ. Открил телефона му, поискал дори среща, като го уверил, че ще си плати натрупаните 1200 лева от фишове и актове, стига да му върнат заветното свидетелство. Полицаят усетил накъде вървят нещата и сигнализирал началника си, след което започнало тайното записване на разговорите между него и настойчивия нарушител. Така била проследена срещата им на паркинга пред един от хипермаркетите „Кауфланд“, където покрай оплакванията колко му е трудно без кола, новият му познат отправил директна оферта към инспектора - дали 500 евро стигат, за да си получи документа.
3 месеца по-късно е напът да получи присъда заради предложението си за подкуп. Нарушителят призна обвиненията срещу него и поиска съкратен процес, което ще облекчи присъдата, а тя никак не е малка - по закон може да получи до 10 години и глоба до 15 000 лева. Грешка в обвинителния акт обаче не позволи на делото да приключи. Това ще стане след съответната корекция през февруари.