14 дилъри и наркомани са заловени през почивните дни, съобщи МВР. Сред тях е наркозависим, който е хванат с неплатена стока в голям хипермаркет, която смятал да продаде и да си купи дрога.
Акцията е проведена в петък и събота на наркосборища в различни квартали в града. Първо на ул.“Н.Й.Вапцаров“ в кв.“Дружба 3“ са задържани 9 младежи на възраст от 17 до 27 години. У тях, в колите и в домовете им са намерени марихуана, метамфетамин, електронни везни за разтегляне на дрога и мобилни апарати със СИМ карти за връзка с клиенти.
В събота следобед в управлението се получил сигнал, че в двора на стара кооперация до механа „Странджата“ на ул.“К.Иречек“ има шест момчета, които вдигат врява. На място полицейски екип установява, че двама от компанията на 16 и 18 години имат странно поведение. При обиска в дрехите им са намерени опаковки с марихуана, електронна везна, гриндер за мелене на тревата и лула за пушене.
По същото време друг екип полицаи забелязва спряно БМВ на ул.“Пристанищна“ с двама мъже в него. При проверката в единия е намерен метамфетамин на бучки, а в другия пакетче със ситно смляна дрога от същия вид.
13-те наркозависими и разпространители са предадени на Районна прокуратура.
В неделя пък е получен сигнал от охраната в „Кауфланд“ на бул.“Липник“ за заловен мъж с неплатена стока за над 570 лева. На място униформените задържат 32-годишен наркозависим, който опитал да напусне касовата зона с 4 бутилки уиски, една опаковка филе „Елена“, епилатор и две машинки за подстригване. Срещу него е образувано досъдебно производство за кражба. В първите си обяснения крадецът казал, че смятал да продаде на ниски цени откраднатото, за да има пари за дрога.