Ливърпул надигра Манчестър Юнайтед на „Анфийлд” с 2:0 и вече има победа срещу всеки един от тимовете във Висшата лига. По-рано през сезона единствено „Червените дяволи” успяха да развалят перфектната серия на мърсисайдци, но у дома Ливърпул не остави съмнение в своето превъзходство. Върджил ван Дайк с глава отбеляза първия гол в 14-та минута, а в добавеното време на мача Мохамед Салах вкара второ попадение.

Противно на очакванията, Манчестър Юнайтед започна по-активно срещата и опитваше да пресира домакините по целия терен. Това даде резултат в началото, но постепенно Ливърпул успя да изнесе играта. Ван Дайк откри резултата след четвърт час с четвъртия си гол през сезона. Той се извиси между няколко играчи на Юнайтед след центриране от корнер на Трент Александър-Аронолд. Десният бек записа деветата си асистенция през този сезон.

До края на първото полувреме бяха отменени още два гола на Ливърпул. Първо Ван Дайк извърши нарушение срещу Де Хеа преди Фирмино да вкара, а малко по-късно Вайналдум бе в засада, когато преодоля испанския страж. Юнайтед отговори с шанс пред Андреас Перейра, който не успя да достигне една топка на метри от голлинията. В самия край на полувремето Мане изпусна сам срещу вратаря, след като удари силно, но в тялото му.

Ливърпул започна във високо темпо втората част и нова порция пропуски. Най-сериозният бе на сметката на Салах, който от непосредствена близост не направи добър контакт с топката и тя излезе в аут. Последва отлично спасяване на Де Хеа, който отби топката в гредата при силен удар на Хендерсън. За гостите Антони Марсиал пропиля най-добрата възможност, след като от добра позиция стреля далеч над вратата на Алисон.

В даденото от съдията продължение Салах получи изритана топка от Алисон, надбяга защитник и промуши топката покрай Де Хеа за крайното 2:0. С успеха Ливърпул събира впечатляващите 64 точки от възможни 66 и убедително е на първо място. Манчестър Юнайтед пропусна да се доближи до топ 4 и остава на пето място с 34 точки – на пет зад Челси.