Лекоатлетите на СКЛА „Дунав“ спечелиха златен, сребърен и бронзов медал на държавното първенство за състезатели до 18 години в София. Шампионатът се проведе в зала „Асикс Арена“.
Йова Петрова стана победителка на овчарски скок. Ученичката от Дойче шуле се пребори за титлата с резултат от 280 сантиметра. Малко не й достигна, за да преодолее летва с височина от 320. 
Ива Чиликова завърши втора в бягането на 1500 метра. Възпитаничката на Гимназията по икономика пробяга дистанцията за 5:02,17 секунди. Победителката от клуб „Тангра“ спря хронометрите на 4:53,93.
Ученичката от гимназия „Христо Ботев“ Ивелина Милкова даде трети резултат в сектора на гюлетласкачките. Тя прати уреда на 12,62 метра. Шампионката от „Хаммер“ /Трявна/ Михаела Благунова направи постижение от 13,59.
Днес лекоатлетът на „Дунав“ Християн Стоянов ще бъде сред главните действащи лица в петото издание на „Нощта на шампионите“. Той ще бъде награден за световната си титла от първенството за параолимпийци в Дубай. 
Организатори на тържеството, което ще започне в 19 часа в софийския „Рейнбоу Плаза“, са спортното министерство и Българският спортен тотализатор.
Най-добрите спортисти през 2019 години ще бъдат наградени в 7 категории със сума на обща стойност 215 000 лева.