Дълбоките пукнатини, които нацепиха основната конструкция на Кръговото до полицията, са вследствие от температурните разширения. Това всъщност са деформационни фуги между отделните стоманобетонни елементи, което е нормално. Това обясни за „Утро“ зам.-кметът Магдалина Илиева, потърсена за коментар за периодично отварящите се процепи по съоръжението. 
При извършен оглед не са забелязани нарушения и деформации в отделните конструктивни елементи, а конструкцията на Кръговото е в нормално експлоатационно състояние. Подлезът има нужда от козметичен ремонт, смята Илиева и допълва, че дейностите ще бъдат извършени за сметка на фирмата изпълнител в рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на обекта е 10 години и изтича в края на 2025. А фирмата, която изгради Кръговото преди четири години, е консорциум „Монолитпътконсулт груп“, който обединява русенските фирма „Пътинженеринг“ и „Джи Ти Ер груп“, хасковската „Монолит“ и варненската „Инжконсултпроект“.
Козметичният ремонт обаче ще е пореден за съоръжението след откриването му през 2015-а и със сигурност няма да е последен. Досега като вероятна причина за появяващите се дефекти и забележки по обекта се смятаха кратките срокове и екстремалните условия, в които Кръговото трябваше да бъде завършено. Бетоновите елементи са изграждани в студените месеци, но това няма влияние, тъй като е влаган бетон с противозамръзващи добавки, обясни Илиева 
А иначе, освен процепите, при проверката са установени и други дефекти - отлепени са няколко павета от настилката в средната открита част, както и няколко бордюра от челата на стъпалата и няколко плочки от облицовката на стените на подлезите. В бетоновата настилка при стълбищата са налични отделни незначителни пукнатини. Констатирани са също дефекти като отронени стъпала и пукнатини по мазилката. Всички те ще бъде отстранени за сметка на фирмата изпълнител на обекта, казаха още от общината.