20-годишен рецидивист, който два пъти е лежал в затвора за кражби за две години, опитал да си тръгне с 4 бутилки безплатно марково уиски от два магазина в един ден, но накрая пренощувал в ареста и е напът отново да се върне зад решетките.
В четвъртък сутринта професионалистът взел две бутилки скъпо уиски от рафта в магазин „Билла“ на ул.“Неофит Бозвели“ и най-спокойно тръгнал към изхода, без да ги плати. Охранителят от фирма „Телепол“, която отговаря за реда в тази верига магазини, обаче го спрял и се обадил в Първо РПУ. Крадецът е задържан, но след връчване на предупредителен протокол е освободен. Веднага след това любителят на луксозен алкохол отишъл в магазин „Билла“ в комплекс „Дунав плаза“ и по същия начин се опитал да излезе с нови две бутилки уиски. Охраната отново го спряла и го предала на Първо РПУ, след което той е задържан за 24 часа, а вчера срещу него е образувано бързо производство.
Към съда се отправя и друг рецидивист със сходни увлечения. В продължение на три дни в края на миналата седмица 32-годишният мъж задигнал осем бутилки марково уиски от „Билла“ на ул.“Неофит Бозвели“, чиято липса е установена при ревизия. Служителите в „Телепол“ огледали записите от камерите в магазина и разпознали крадеца, с когото вече се били сблъсквали. Във вторник той отишъл в „Билла“ на ул.“Солун“, но бил засечен още с влизането си и след като тръгнал да излиза покрай касите с три бутилки уиски, охраната го заловила и предала на Първо РПУ.
При разпитите задържаният обяснил, че продавал напитките на ниски цени, за да си набави пари за цигари и дрога.