Пламъци в кулинарен магазин в центъра на Русе вдигнаха на крак два екипа на пожарната вчера. В началото на работния ден, при приготвяне на храната, помещенията са се изпълнили с дим и в коминното тяло е започнал пожар. Изплашените служители са подали сигнал на тел.112, а до пристигането на огнеборците са се опитали да потушат пламъците със собствени пожарогасители.
В магазина на бул.“Цар Освободител“ са били изпратени полиция и два екипа на пожарната. На огнеборците им трябваше близо час, за да овладеят напълно ситуацията. Причината е, че сервизните помещения се намират на трудно достъпно място отзад и се наложи да се разпънат няколко стълби, за да се достигне дотам и да се направи оглед.
По първоначална информация причината е техническа неизправност в аспирацията, която в комбинация с отложените мазнини от коминното тяло е причинила запалването. От пожарната за пореден път призовават да се чистят комините, тъй като най-вече през зимния сезон редовно се стига до задимяване или запалване. Тъй като много от домакинствата включват там кухненските аспиратори, се натрупват мазнини от готвенето и се стига до намесата на огнеборците.