Футболистите на „Дунав“ победиха „Локомотив“ /Горна Оряховица/ с 3:0 в първа предсезонна домашна контрола. „Локо“ е един от приличните тимове във Втора лига /на четвърто място през есента/, но разликата в класите, дори дунавци да не са звезден тим в този момент, си каза думата.
Резултатът бе открит в 24-а минута. Топката бе отклонена с глава от централния защитник Михаил Милчев и попадна за изстрела на Свилен Щерев, обявен от феновете за футболист №1 на „Дунав“ през 2019 година.
Второто попадение бе на дошлия от ЦСКА под наем Митко Митков. Младежът оправда надеждите да бъде фактор през пролетта, след като се разписа с красив удар. Той тръгна по дясното крило, шутира остро и вратарят на „Локо“ бе матиран. Изпълнението на Митко предизвика аплодисментите на публиката. Освен това младокът се отличи с мощни рейдове по двата фланга на атаката. Той впечатли с мощ, дрибъл, финтове и изненадващи изстрели.   
Класическият резултат през второто полувреме бе оформен от завърналия се в „Дунав“ Юлиан Ненов с прецизен шут.
Дебют за русенския отбор направи още доскорошният десен бек на „Берое“ Петко Цанков.
Новината е, че „Дунав“ може да бъде подсилен от нападателя на „Витоша“ /Бистрица/ Григор Долапчиев. 
Дунавци започнаха в състав: Благой Макенджиев, Александър Исаевски, Любен Николов, Михаил Милчев, Диян Димов, Петко Цанков, Ивайло Лазаров, Свилен Щерев, Митко Митков, Юлиан Ненов, Стефан Христов.