Състезателката по свободна борба от клуб „Юнак“ Биляна Дудова заслужи голямата награда в анкетата на вестник „Утро“ и общината за спортист номер едно в Русе през 2019 година. На тържество в зала „Европа“ на Доходното здание вчера тя бе наградена и поздравена от кмета Пенчо Милков. Трикратната европейска шампионка за жени триумфира за втори пореден път в допитването сред журналисти от русенски медии. 
Щангистите от клуб „Русе“ Ангел Русев и Стилян Гроздев бяха класирани на второ и трето място. Подреждането нататък бе - четвърто място на боксьорката от БК „Русе“ Севда Асенова, пето - за боркинята от „Юнак“ Сезен Белберова, шесто - за боксьорката от „Русе“ Габриела Димитрова, седмо за лекоатлетката от „Дунав“ Инна Ефтимова, осмо - за боксьора от „Русе“ Радослав Росинов - девето за двойката каяк от „Локомотив“ Даниела Недева-Александра Гришина, десето - за играещия треньор на волейболния „Дунав“ Данаил Милушев.
Треньорът на тежкоатлетите от клуб „Русе“ Радослав Атанасов получи наградата за наставник на годината, а Никол Павлова от клуб „Приста“ заслужи аплодисментите за най-добър приложник.
Лекоатлетът Християн Стоянов си тръгна със специална награда за световната си титла от първенството за параолимпийци. 
В категорията „Звездно бъдеще“ награда имаше за баскетболния отбор на „Дунав 2016“ с момичета до 12 години. Те са държавни шампионки. 
Спортистът и треньорът на годината бяха удостоени със статуетките „Спортен Олимп“. Те са специален жест на почетния председател на българската федерация по борба Валентин Йорданов, който вече 20 години следва традицията, който създаде по собствена инициатива и с лични средства.
Радвам се, че имам честта да ви поздравя за успехите. Надявам се, че тази година ще бъде още по-богата на високи спортни резултати. Благодаря на треньорите и на хората, които помагат финансово на русенските клубове, каза в приветствието си кметът на Русе Пенчо Милков.
Благодарим ви за труда, себеотрицанието и таланта, с които постигате резултатите, които ни карат да се радваме и да се гордеем. Благодаря и на съорганизатора на тази анкета община Русе. Това партньорство е силен знак за приемственост и надграждане, без които не може да има развитие, допълни главният редактор на „Утро“ Младен Любенов.
Класиране 2019
1. Биляна Дудова - 107 точки
2. Ангел Русев - 97
3. Стилян Гроздев - 61
4. Севда Асенова - 58
5. Сезен Белберова - 50
6. Габриела Димитрова - 45
7. Инна Ефтимова - 35
8. Радослав Росинов - 34
9. Даниела Недева-Александра Гришина - 27
10. Данаил Милушев - 18