Оставен за постоянно в ареста преди половин година рецидивист заради обвинение в убийство опита да измени мярката си в по-лека. 42-годишният Пламен Парушев от Ветово е обвинен в предумишлено убийство на Илия Александров и от юли миналата година е в ареста. 
Инцидентът се разигра в центъра на Ветово през юли 2018 година. Пламен се вбесил от задявките на Илия към жена му и на 22 юли по време на поредния им запой грабнал една тежка тояга и започнал да го удря по главата. Потърпевшият е откаран в болница, но след седмица е изписан. На 10 октомври същата година обаче Илия починал, а аутопсията показала, че смъртта е настъпила от нанесените с кола удари по главата.
По случая беше назначена експертиза и след изготвянето й през юли миналата година Парушев беше вкаран за постоянно в ареста.
Вчера адвокатът му изтъкна, че той няма намерение да се укрива, защото през всичките девет месеца, докато е чакал медицинската експертиза, си е бил във Ветово и не е правил опит да избяга. Състав на Окръжния съд обаче прецени, че рецидивистът си е на мястото и не бива да мърда от там. За това решение натежа и фактът, че Парушев вече има 7 присъди, сред които и една за убийство през 1997 година. След като бил освободен предсрочно от затвора пък, наранил с нож друг бургуджия в пиянски запой, за което има условна присъда.
Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд.