Състезателите на „Юнак“ /Русе/ се върнаха с два златни и един сребърен медал от много сериозния международен турнир по свободна борба „Яшар Догу“ в Истанбул. По този повод „Утро“ разговаря с клубния президент, треньор и национален селекционер Валентин Ангелов.

- Г-н Ангелов, как може да се опише представянето на вашите избраници?
- Като много добро. При това се пребориха не само с борци, а с борци. Имам предвид, че съперниците им бяха доста класни, а нивото на турнира беше високо. Азербайджанците например бяха с по-трима-четирима състезатели в категория, а знаете каква е силата на тяхната школа. Златото на Георги Вангелов и Али-Паша Умарпашаев, както и среброто на Ахмед Магамаев са добър резултат от подготовката ни през този етап от сезона.
- Изненадан ли сте, че Георги направи хубаво завръщане след известно отсъствие от тепиха? 
- Той е борец с качества. Направи схватките си с много хъс. Същото може да се каже и за другите момчета. Али-Паша например победи убедително азера Тогрул Аскеров, а той е олимпийски шампион! Финалът му срещу грузинеца Георги Сулава също беше на ниво. Магамаев загуби от турчин, вицеолимпийски шампион. Като цяло съм много доволен, но не бива да се заблуждаваме, че всичко е наред. Чака ни още много работа, и то във важна, олимпийска година. 
- Миро Киров?
- Борбата му не се получи, въпреки че излезе на тепиха с огромно желание и бе напълно равностоен в схватката, която загуби.
- Какво ви чака сега?
- Следващата седмица ще участваме на държавното първенство. Надявам се, че борците на „Юнак“ ще бъдат сред фаворитите за шампиони в поне 4 категории.