Ръст на приходите от нощувки през ноември 2019 г. отчитат русенските хотели и други места за настаняване, показват данните на националната статистика. Увеличението спрямо същия месец на миналата година е с над 40 хил. лева, въпреки че реализираните нощувки са колкото и миналогодишните. Очевидно или цената за нощувка се качва, или през ноември относително повече туристи са избрали по-скъпи хотели. А самите места за настаняване са с 4 повече отколкото преди година.
През единадесетия месец на годината в областта са отседнали 8719 туристи, малко повече от миналата година. Реализираните нощувки са приблизително същите, а общите приходи на средствата за подслон по това перо възлизат на 745 хил. лева.
През ноември в областта са отседнали 1990 чужденци, което е повече от същия месец на 2018 г. Реализираните от всички тях нощувки са приблизително колкото и през миналата година - 3400. Въпреки това този ноември отседналите в Русе чужденци са платили за нощувки с 20 хил. лева повече. 
През ноември най-предпочитани са най-евтините места за настаняване с 1-2 звезди, в които са реализирани 8917 нощувки. От тях са получени приходи в размер на 342 хил. лева. В четирите четиризвездни хотела този месец са отседнали 2144 души и в тях са реализирани 3625 нощувки. Най-луксозните места за настаняване получават дял от приходите от нощувки в размер на 279 хил. лева. 
В хотелите с 3 звезди, от които този месец в областта са работили осем, са отседнали 1378 туристи, които за 1918 нощувки са донесли приходи от 125 хил. лева.
Реализираните нощувки в общо 51 хотела и други места за настаняване в областта са средно по 1,7 на човек, колкото и за предходния месец. Запълняемостта на легловата база е 24%.