Обвинителният акт срещу 76-годишния Петко Славов, който на 12 ноември прегази с камиона си ГАЗ-53 5-годишната Рая в Долапите, вече е внесен в съда от Окръжна прокуратура. Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост.
Разследването е приключено само за два месеца, като са назначени редица експертизи, които по безспорен начин са доказали вината на Славов. Разпитани са 25 свидетели и са ангажирани 7 експерти. Извършени са множество огледи и справки. Ако вината на шофьора се докаже в съда, го чака затвор от 3 до 15 години и лишаване завинаги от право да управлява автомобил. 
Славов вече е лежал в затвора за друг убит на пътя човек през 80-те години. Съден е и за още една катастрофа, при която причинил средна телесна повреда. На 13 ноември съдът му наложи постоянен арест, а с прокурорско постановление вчера той бе приведен в затвора в Ловеч, където чака насрочване на разпоредителното заседание по делото. Очаква се това да стане до месец.
Възрастният шофьор работел частно с камиона, като товарил строителни материали в Русе и ги карал до Долапите. Според неговата версия във фаталния ден не усетил, че е блъснал малката Рая и затова продължил към обекта в квартала, без да спре. В съдебната зала Славов не показа разкаяние и съжаление и дори обвини за трагедията бабата на детето, която не го държала здраво за ръката и то слязло на платното.