Във ВМРО не е коментирано никакво име за министър на околната среда и водите. Всички появили се слухове са абсолютно базирани на предположения. Това каза депутатът Искрен Веселинов, чието име бе посочено като фаворит за овакантения от Нено Димов пост. В рулетката с имена се завъртя и сегашният зам.-министър Николай Кънчев. 
Предстои заседание на ръководството на ВМРО, на което ще се обсъди ситуацията изобщо и ще се вземе вътрешно решение, след което ще се направи предложение в коалиционния съвет, каза още Веселинов. 
Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов и Николай Кънчев се смятат за изключително близки до лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов. Веселинов е строителен инженер по професия, има юридическо образование. Начело е на парламентарната група на патриотите и е председател на парламентарната комисия по регионално развитие. 
Ако все пак слуховете за министерския пост на Веселинов се окажат верни, както често се случва в политиката, следващият в листата на ВМРО от русенския регион е Любомир Владимиров, който три пъти е избиран за депутат от „Атака“, но след неуспеха на последния парламентарен вот се оттегли от активна политическа дейност.