Официалният сайт на „Дунав“ публикува вчера съобщение, сзързано с интервюто на Мартин Ковачев за „Утро“, което бе подето като ехо от мощен хор знайни и незнайни сайтове. В него бившият капитан и футболист на русенския отбор обвини президента на клуба д-р Симеон Симеонов в некоректни практики. 
„ПФК „Дунав“ запази добрия тон и не обяви причина за раздялата с Мартин Ковачев, но след появилите се нападки от негова страна спрямо ръководството на тима заявяваме, че футболистът беше отстранен след среща в съблекалнята и сигнали, получени от част от основните играчи в отбора за некоректно отношение от негова страна“, пише дословно в съобщението.
Какво точно се съдържа зад определението „некоректно поведение“, не става ясно.  
А самият Ковачев подписа договор за 6 месеца със северномакедонския клуб „Гьорче Петров“.
„В контракта има клауза за евентуалното му удължаване с една година. Отборът е член на местната Първа лига, а негов старши треньор е Наджи Шенсой, който по-рано бе наставник и на „Пирин“ /Благоевград/.
Играх преди две години при Шенсой за „Пелистер“ /Битоля/. Тогава спечелихме купата на Македония. Новият ми клуб е от Скопие и играе мачовете си на стадион „Гьорче Петров“. Вече направих първа тренировка“, обясни футболистът пред „Утро“.