Задържане в ареста докато текат разследванията срещу тях, чуха в един ден трима неведнъж осъждани, сочени за наркоразпространители. Мерките им обаче могат да се обжалват.
Двама от тях са си партнирали открай време в пласирането на твърда дрога. Това са Светослав Г. и Гален Г., които са задържани на 8 януари, когато в полезрението на разследващите са попаднали общо 7 души. Доказателствата показали, че вина няма да се търси на всички, а арест бе поискан само на двамата съучастници. На партньорката им Вероника М. бе определена парична гаранция поради това, че се грижи за малката си дъщеричка. Обвинението срещу тях е за около 30 грама хероин и метамфетамин.
Според прокуратурата 33-годишният рецидивист Гален е имал организаторска и водеща функция в пласирането на хероин и метамфетамин, като се е снабдявал с големи количества дрога, които разпределял по веригата надолу. Един от неговите дребни дилъри бил именно 36-годишният хероинозависим Светослав, който вчера едва успяваше да се държи на краката си в съдебна зала и изглеждаше видимо неадекватен. Разследването засега показва, че престъпната им търговия е продължавала изключително дълго и е била високо интензивна, като тепърва ще се уточняват конкретните параметри за отделните им деяния.
Светослав е осъждан многократно, лежал е в затвора, като срещу него има и висящо дело за наркотици във Варна. Гален пък обжалва поредна ефективна присъда, която го е пратила в затвора за шофиране без книжка. Адвокатът му обаче изтъкна, че „големият му грях“ всъщност бил, че е решил да закара болната си дъщеричка на преглед при педиатър, макар да нямал редовни документи. Отделно бил с хроничен хепатит С от 2004 година, здравословното му състояние било тежко и изисквало адекватен хранителен и двигателен режим. 
Въпреки това Окръжният съд прецени, че мястото и на двамата е в ареста и ги задържа за постоянно.
Подобно решение чу и 23-годишният 2 пъти осъждан Р.А., който е засечен на 9 януари с 13 грама марихуана и електронна везна в Две могили. Прокуратурата изтъкна, че свидетелските показания разкривали, че той системно продава дрога, а срещу него има още едно дело за наркотици.
Не спорим, че се е снабдил и е притежавал наркотик, но е само предположение, че той е бил с цел разпространение, изтъкна адвокатът му, но въпреки това младежът бе вкаран за постоянно в ареста.