Русенският картинг пилот Стоян Барбуков получи предложение за участие на тестове в Италия. Пред него се открива шанс да се състезава с болид във Формула 1000, като надпреварата включва 7 кръга. Тестовете обаче се заплащат, а първокурсникът в Русенския университет и бъдещ юрист не може да набави сам необходимата сума. Затова, който иска да помогне, може да го направи с дарение в Банка ДСК - IBAN: BG68STSA93000024272631.
Необходими са 2500 евро. 
По-рано Барбуков е изпуснал голям шанс, научи „Утро“. Той бил поканен да се състезава за известния италиански отбор „Вилорба“, който участва в множество автомобилни шампионати, един от които е първенството по издръжливост WEC в клас LMP2. Италианците го имали предвид и като пилот във Формула 3 по писти в Азия, но за съжаление за трите старта била необходима гарантирана сума от 100 000 евро. 
Стоян направи поредица много силни сезони. През последните години бе категоричен шампион в градското първенство по картинг на Варна, направи и други победни серии в държавния шампионат.