19-годишният футболист на ЦСКА Митко Митков направи вчера първа тренировка с русенския отбор. Както писа „Утро“, той ще играе през пролетта за дунавци със статут на преотстъпен.
„Митко ще свърши работа в Русе. Много е бърз, има силен ляв крак, стреля внезапно и без подготовка“, коментира за „Утро“ помощник треньорът в ЦСКА Ивайло Станев.
Бившата дясна ръка на Ферарио Спасов в „Дунав“ през 2006 година отбеляза още, че младият нападател има върху какво да работи. 
„Понякога емоцията при него е толкова силна, че изпреварва разума. Действа инстинктивно, може би защото има експлозивен характер. Надявам се, че престоят му в Русе ще му помогне да израсне в тактически план. При всички случаи съм сигурен, че „Дунав“ ще изглежда по-добре в атака с това момче“, заяви русенският помощник на Милан Крушчич в ЦСКА.
Станев коментира и наблюденията си върху Ахмед Ахмедов след първата му тренировка в ЦСКА.
„Много е притеснителен. В отбор като нашия футболистите трябва да са, както се казва на жаргон, перде. На „Армията“ се иска силен характер. Надявам се да се отпусне. Иначе откъм физика се вижда, че стои повече от добре“, каза Станев по адрес на бившия вече централен нападател на „Дунав“.