Десет изнесени приемни в Русенско ще проведе в началото на тази година Териториалната служба за съвети в земеделието, научи „Утро“. Целта е да дадат полезна и адекватна информация на земеделците относно приемите по Програмата за развитие на селските райони. 
Първата изнесена приемна е насрочена за 14 януари от 10 часа в кметството на Семерджиево. До края на месеца ще се проведе още една - на 28 януари в кметството на Тръстеник. За февруари и март са предвидени още по четири срещи.
През миналата година служителите на Служба Съвети в земеделието са изработили безплатно проекти на малки стопани по двата приема по мярка 6.3 „Стартова помощ за малки земеделски стопанства“. През тази година ще може да се кандидатства по 3 подмерки, като изискванията все още не са ясни. До края на януари или началото на февруари ще бъде отворена подмярка за малките животновъдни стопанства. Ще стартира и мярка 4.1.2 за инвестиции в земеделски стопанства, а в средата на годината ще бъде отворена мярка 6.4.2., финансираща неземеделски дейности.