Известен с агресивното си поведение мъж проля кръв посред бял ден вчера пред пазара в жк „Чародейка“. След свада и бой той намушкал с нож 38-годишен свой познат, който е откаран в болница. За щастие раната не е дълбока и няма опасност за живота му.
Хора от квартала разказват, че нападателят е известен с прякора си Мутито, а иначе името му е Мустафа - ром с турска жилка, както го описват. Той бил познат като много агресивен и не за първи път размахва нож. Преди десетина години бил приютен от приятел през зимата, но имал психически проблеми. След забележка от приятеля му Мустафа го нападнал и му отрязал ухото. Лежал е и в затвора, а известно време идвал да пие край пазара с приятели.
Така станало и вчера, когато по неизвестни причини Мутито се скарал с 38-годишния турчин от ромски произход по прякор Кучето. Очевидци разказват, че компанията от няколко души започнала да пие още от сутринта на стъпалата срещу пазара.  Последвала свада и дивашки бой, при който Мутито наръгал в главата Кучето, но ударът за късмет попаднал не в шията, а в бузата му.
Работещите в магазините подали сигнал на тел.112 и на място били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Нападателят е бил задържан, след което оглед направиха и специалисти от Криминалистична лаборатория.
Хората в района разказват, че край пазара често стават инциденти с побои, които най-често са вследствие на употреба на алкохол и дрога. Съвсем скоро е имало друг подобен случай, при който е имало разчистване на сметки заради неиздължени пари за наркотици.