„Очаквам справедливост и някакво наказание. Чакаме прокуратурата да си свърши работата, полицията работи по въпроса. Важното е дъщеря ми да се прибере вкъщи“. Това заяви вчера Ахмед Салиев, чиято 14-годишна дъщеря бе пребита в първия учебен ден след ваканцията от 15-годишно момиче, с която били в непримирима вражда заради момче.
Поредната саморазправа между ученици стана в СУ „Христо Ботев“ в град Глоджево, община Ветово.
Конфликтът избухнал в почивката между втория и третия час. Скубането, юмруците и ритниците били толкова яростни, че пострадалата осмокласничка е приета в болница „Канев“ в Русе със съмнения за вътрешен кръвоизлив. Направена й е лапароскопска интервенция и се очаква днес момичето да се прибере у дома.
Според сестрата на деветокласничката, тя била предизвикана с дърпане за косата и решила, че няма да се остави да я бият. Родителите са направили опит да се извинят по телефона на семейството на битата ученичка и дори поискали да я посетят в болницата, но отговорът бил, че нямат работа там.
Всичко се е разиграло за около минута. Директорът на училището Алеко Алеков е реагирал веднага, семействата и на двете деца са изненадани и притеснени от станалото.
За случая, първи подобен в Глоджево, незабавно са уведомени прокуратурата и комисията за борба с противообществени прояви, чийто председател е зам.-кметът на община Ветово Нермин Кязимова.
Такъв инцидент за пръв път се случва в община Ветово. Предприели сме всички необходими мерки, но в крайна сметка всичко се случва впоследствие, когато е възникнал вече проблемът. Той според мен е проекция на цялата агресивна среда, която е в нашата страна, и неизбежно всичко това рефлектира и върху действията на учениците. Трябва да се замислим обществото накъде е тръгнало и за авторитета на учителите, да възстановим доверието в тях, коментира кметът на община Ветово д-р Мехмед Мехмед, самият той възпитаник на училището в Глоджево.