Футболистите на „Дунав“ ще открият днес новия сезон с тренировка на базата в „Здравец“. Заниманието е насрочено за 14 часа. 
„Предварително няма какво толкова да кажа, освен че честите писания за финансова криза в клуба влияят зле при разговорите ни с набелязани нови попълнения. Така не ни се прави добра услуга. Аз с финанси не се занимавам и не ги коментирам. Който иска да види в какъв състав ще стартираме подготовката, нека да дойде на стадиона“, заяви Киров пред „Утро“.
На фона с посочените от него писания електронни медии изсипаха наново, бойно и в няколко реда светли новини как отборът бил подсигурен във финансов план и че планираният лагер в Турция ще премине в контроли с много „квалитетни“ съперници. Източници, нарисували такава красива перспектива и претоплили манджата със съобщението в клубния сайт от последните дни на декември, не се цитират. 
Ще се радваме, ако положението със средствата в клубната каса вече е в розови краски.
Единственото сигурно ново попълнение на „Дунав“ дотук е десният защитник Петко Цанков, който подписа договор.
„Утро“ научи, че другият нов играч ще е бразилският вратар на „Кюстендил“ Хуго Гомейро. Бразилецът, който ще е резерва на Благой Макенджиев, ще се завърне в България на 13 януари. 
Заради камерния състав в подготовката на „Дунав“ днес ще се включат и трима юноши - Кристиан Върбанов, Митко Русанов и Борис Димитров. Димитров ще навърши... 16 години на 29 март!
В хода на тренировките Киров може би ще повика и някои други юноши.