След два опита за продажба старият АГ комплекс на ул. „Николаевска“ отново излиза на търг, след като Министерски съвет даде съгласие сградата да бъде продадена. 
Старото Родилно, което е включено в капитала на университетска болница „Канев“, беше затворено през 2013 г. след откриването на новия, модерен АГ комплекс. Оттогава сградата се руши, а болницата като собственик трябва да се грижи за опазването й, което е свързано с много, и то непродуктивни разходи. Сагата за продажбата й се точи от 2016 г., когато тогавашният министър на здравеопазването Петър Москов дава съгласие да се потърси нов стопанин на старото Родилно. На общото събрание на акционерите на УМБАЛ „Канев“ на 28 май 2017 г. обаче става ясно, че точката за обсъждане на продажбата отпада от дневния ред, тъй като здравното министерство е оттеглило съгласието си. По това време министър на здравеопазването в кабинета „Борисов 3“ е проф.Николай Петров. Така две противоречащи си решения слагат точка на първия опит за продажба на сградата, в която десетилетия наред са проплаквали хиляди русенски бебета.
Повече от година и половина след това - на 21 декември 2018 г., е свикано извънредно общо събрание на акционерите на УМБАЛ „Канев“ с една единствена точка в дневния ред - продажбата на стария АГ комплекс, който е в плачевно състояние и поддръжката му става все по-скъпа. Идеята има благословията на здравния министър Кирил Ананиев, а  представителите на община Русе, която притежава 11,4% от капитала на болницата, са упълномощени да гласуват за продажбата. Но процедурата се проваля - заради високите разходи за възстановяването на сградата кандидати за нея няма.
През май миналата година акционерите правят трети опит за продажба на старото Родилно. Министър Ананиев стои зад идеята, а тъй като най-големият акционер с 82,89% от капитала е държавата, нужно е разрешение от Министерски съвет. И то става факт на правителственото заседание на 11 септември 2019 г.
Според обявата, публикувана от Агенцията за публични предприятия и контрол в края на миналата година, за имота с площ 4145 кв. м, включително 4-етажната монолитна сграда с разгъната застроена площ от 1105 кв., ще се проведе електронен търг с начална тръжна цена от 2 054 180.00 лв. без ДДС и стъпка на наддаване 20 542.00 лв. без ДДС. Документи се подават до 19 март, но дата на провеждане на търга не е обявена.
Средствата от продажбата ще останат за УМБАЛ „Канев“ и ще се използват за инвестиции. Но дали този път ще се намери купувач, е трудно да се прогнозира.