Хипермаркет за строителни материали, складове и други бизнес сгради ще бъдат изградени на мястото на Симовата мелница. Това съобщи за „Утро“ Теодор Арнаудов, управител на семейната фирма „ВИВТ“ ООД, която е новият собственик на имота. В проекта ще бъдат инвестирани около 10 милиона лева. Планира се строителството да започне напролет и да отнеме година и половина.
Както „Утро“ писа, емблематичната за Русе Симова мелница отива в историята, тъй като сградата в момента се руши, за да се подготви теренът за бъдещото строителство. „На нейно място ще бъде изградено нещо ново и хубаво.   

Сигурен съм, че русенци бързо ще забравят мелницата и ще асоциират мястото с тази красива сграда, която ще направим“, заяви Теодор Арнаудов. 
Планира се хипермаркетът да бъде масивна футуристична сграда, проектът за която трябва да се одобри в следващите седмици. Магазинът ще бъде разположен на 2000 квадрата площ и ще предлага всичко за строителството и обзавеждането на дома и градината. Тъй като мелницата притежава собствен водоизточник, на терена ще бъде изградена и автомивка. Новите стопани на имота са се ангажирали да реставрират и барелефа на Христо Ботев до спирка „Симовата мелница“, която скоро може би ще се нарича по друг начин.  
„ВИВТ“ ООД оперира на пазара на строителни материали от 2012 г., като за 2018 г. реализира оборот от над 6 млн. лева. Фирмата притежава магазин на ул.“Баба Тонка“ и складове на бул.“Родина“ и във Велико Търново, като има контрагенти от цялата страна. С новия си хипермаркет русенската фирма хвърля ръкавицата на мощни вериги като „Хоуммакс“, „Практикер“, „Практис“ и др. Но според Теодор Арнаудов причини за притеснение няма, тъй като и досега „ВИВТ“ ООД се е конкурирала успешно с тях.