Футболистите на „Дунав“ влязоха в новата година с очаквания да получат по една заплата и 4 премии, научи „Утро“. Тези пари им се полагат за работата през есенния сезон. Дали обаче ще ги получат, ще стане ясно на 6 януари, когато отборът трябва да се събере за първа тренировка.
„Чакайте първо да видим колко и кои хора ще дойдат на въпросната тренировка“, каза пред „Утро“ футболист, пожелал анонимност.
От него научихме още, че старши треньорът Людмил Киров възнамерявал да повика няколко юноши, тъй като не можел да събере група за провеждане на нормална тренировка. 
Иначе, според други източници, Киров набелязал две попълнения. Единият от футболистите бил с офанзивни функции. Той бил освободен от отбор, който играе в Ефбет Лига. Другият вариант за подсилване на атаката бил нападател, таран и първи голмайстор на тима си във Втора лига. Тези момчета обаче нямало да дойдат ей така, ако не получат гаранции, че клубът ще се стабилизира във финансово отношение.  
Дотук „Дунав“ подписа договор със само един играч. Това е бившият футболист на „Берое“ Петко Цанков. 
Няма развитие и по въпроса с привличане на бразилеца от „Арда“ /Кърджали/ Лука Мартинс, за когото се говореше, че ще тръгне към Русе със статут на преотстъпен състезател.