Астрологичната прогноза за 12-те зодиакални знаци през 2020 е, че годината ще бъде освежаваща, защото ще даде нови възможности и шансове. Всяка зодия ще има възможността за ново начало не само в личен план, но и във финансов. Успехът ви ще зависи много от избора, който ще направите. За някои това ще са забавленията, удоволствията или хобитата, докато други ще се концентрират върху кариерата, амбициите си или върху създаването на нови контакти и големи проекти.
Силният Марс ще ви помогне да стигнете, докъдето искате да отидете Ц при това бързо. Тъй като Марс започва годината в енергичния и амбициозен Овен, вие можете да зачеркнете някои неща от списъка си със задачи веднага през януари. Състезателната вибрация на Марс в съзвездието на Овена ви дава положително усещане за постижения от самото начало.

Съдбата изпитва устойчивостта на Овена

Подгответе се за една трансформираща година. Съдбата ще изпита вашето търпение и устойчивост, но благодарение на този опит ще станете по-мъдри. Очаквайте повишен натиск както в професионалната сфера, така и в личния живот.
В началото на годината ще усетите спад, но по отношение на работата и личния живот, всичко ще си остане по местата. Вероятно ще почувствате необходимост да се изолирате, за да преосмислите своя жизнен път и изборите, които сте направили досега. През пролетните месеци ще усещате всичко доста интензивно. През лятото ще ви е трудно да стоите на едно място. Най-голямото приключение за вас ще бъде пътуването, така че скуката няма да е проблем.
Втората половина на годината ще бъде много богата за вас. В работата могат да възникнат много отговорности, но с малко търпение и упоритост ще успеете да се справите с всичко. Избягвайте прибързаните решения, тъй като по-късно можете да съжалявате за тях. В края на годината може да почувствате нуждата да избягате от реалността. Не се колебайте да се възползвате от всяка възможност да избягате в света на фантазията, но без да пропускате възможността да вървите напред, преодолявайки страха си да се изправите пред реалността.  

Телец чувства огромна психическа сила

През първите месеци на 2020 г. ще изпитвате огромна психическа сила. Ако визуализирате някоя цел достатъчно дълго, скоро ще измислите план, който да ви помогне да я постигнете. Но това ще изисква определена доза постоянство. Внимавайте да не пренебрегвате работата си, докато преследвате целите си. Можете да си навлечете финансови проблеми.
С настъпването на пролетта ще започнете да придавате все повече внимание на взаимоотношенията. Използвайте този период, за да оцените любовния си живот и да направите необходимите промени. Ще имате възможността да се насладите на летните месеци. Професионалният ви живот ще бъде сравнително спокоен, което ще ви даде възможност да отидете на почивка или да се отпуснете в уюта на вашия дом. Но трябва да държите под контрол упоритостта си, не бива да натрапвате своите разбирания на другите хора.
Втората половина на 2020 г. посветете на личностното ви развитие - съсредоточете се върху вашето образование и самообучение, което ще ви бъде от полза в работата, но работете и върху дребните неща от ежедневието. Въпреки че ще се радвате на добро здраве през цялата година, прекомерният стрес или лошите навици могат да го застрашат. Опитайте се да спортувате редовно и да замените пържените храни със салата.

Много неочаквани възможности за Близнаците

Ше имате много неочаквани възможности през 2020 г. Вашата слабост е, че лесно се разсейвате и сложно се концентрирате. Това е нещото, което може да ви попречи да бъдете успешни в кариерата си.
Началото на годината вероятно ще бъде посветено на укрепване на взаимоотношенията, най-вече приятелствата. Това е идеалното време да помислите и за любовния си живот. Ако сте се забавлявали с краткосрочни връзки, може би ще пожелаете да преосмислите ситуацията си. Ако сте в дългосрочна връзка, ще почувствате необходимост да започнете да планирате бъдещето си. През пролетните месеци ще имате много причини да бъдат щастливи. На всяка крачка ще ви се отварят нови възможности, на които ще можете да се насладите.
Лятото ще бъде в полза на кариерните промени. Ако дълго време сте обмисляли интересен бизнес план в главата си, започнете да го осъществявате. Най-подходящият момент за това е месец юни, когато звездите ще са на ваша страна. Въпреки това не се втурвайте да осъществявате вашите идеи, преди да сте обмислили финансовото си състояние, за да не си навлечете проблеми. През есента и зимата ще имате възможност да се отпуснете и да си починете. Добра идея е да видите семейството си, за което през годината не сте имали достатъчно време. Те ще ви се зарадват.

Ракът слага семейството преди работата

Първите месеци на 2020 г. ви бъдат трудни и ще чувствате, че нищо от това, което правите, няма значение, затова лесно можете да изпаднете в депресия. Опитайте се да намерите дейности, които да ви забавляват и разсейват. От март настроението ви ще започне да се подобрява. Използвайте това време, за да укрепите отношенията си със семейството и с партньора си. На работното място няма да ви очакват сложности, така че можете да се отпуснете и да се насладите на моментите, прекарани с любимите хора.
През лятото ще имате нужда от компания, затова ще прекарват по-голямата част от времето си с приятели. Ще имате успех и в любовта. Ако сте във връзка, сексуалността и страстта ще се засилят и ще бъдете привлечени от половинката си по-силно от всякога. Не се страхувайте да разчупите стереотипите и да се насладите на една романтична почивка за двама.
Последните месеци на тази година ще бъдат много интензивни в работата ви. Умствените ви способности в този период ще достигнат своя максимум и благодарение на това ще можете да работите и да решавате проблемите почти без усилие. Въпреки това не прекалявайте с извънредния труд и допълнителните смени, особено ако трябва да пренебрегвате семейството. И вие, и вашите близки, може да съжалявате за това.

За Лъва работата и кариерата са на първо място

Животът ви през новата 2020 г. ще бъде съсредоточен върху работата. В първите месеци ще срещнете проблеми в сферите от живота, които по-рано сте подценявали. На този етап ще трябва да бъдете предпазливи, дипломатични и да обмисляте нещата предварително, това касае както взаимоотношенията, така и работата. Не се страхувайте да помолите някого от приятелите ви да ви помогне с планирането и не забравяйте, че не е възможно да получите всяко едно нещо на мига.
През пролетта основна тема ще бъде вашата кариера. Отвсякъде ще получавате предложения за работа, които трябва да обмислите внимателно. Ако имате бизнес идея в главата си, имайте предвид, че е дошло идеалното време да я осъществите. Финансовото ви състояние може да бъде изложено на риск в средата на 2020 г., което може да ви доведе до депресия или тревожност. Важно е да не се паникьосвате и да не поставяте финансите си в чужди ръце.
От есента до края на годината периодът е благоприятен за създаването на добри взаимоотношения и връзки. На работното място можете да очаквате спокойствие, така че ще имате време за семейни пътувания. Дългосрочните взаимоотношения и сериозните връзки ще бъдат много силни и дори и да възникнат трудности, лесно ще ги преодолеете. 

Деваата е в състояние да преобърнете ситуацията

Началото на 2020 г. за вас ще е един самотен период. Почти напълно ще се изолирате от всичките си приятели и от семейството си. Ще почувствате, че няма никой около вас, на когото можете да се доверите, така че с часове ще анализирате негативните си емоции, което само ще задълбочи страданието ви. Имайте предвид, че сте достатъчно силни и сте в състояние да преобърнете ситуацията. Никой друг няма да го направи вместо вас.
С настъпването на пролетта настроението ви ще се подобри и ще можете да покажете на хората около вас най-доброто от себе си. Ако нещо във взаимоотношенията ви със семейството, приятелите и партньора ви не върви, разрешете проблемите по мирен начин и продължете напред. Благодарение на самотата, която сте преживели, ще имате възможност да оцените тяхното присъствие. Не позволявайте на предразсъдъците да развалят новопридобитата хармония. Лятото на 2020 г. ще ви донесе огромна енергия, която е най-добре да инвестирате във вашето физическо и психическо здраве.
Есенните и зимните месеци ще бъдат посветени на работата и кариерата ви. Въпреки това не бива да забравяте за семейството и партньора си. Покажете им, че ви е грижа за тях. Ако не го направите, старите конфликти, които ви отдалечиха от тях в началото на годината, могат да се възобновят.

Пълна с емоционални преживявания година за Везните

За вас 2020-а ще бъде година, изпълнена с емоционални преживявания както положителни, така и отрицателни. През първите месеци вашите преживявания ще се задълбочат, но този път, за съжаление, по негативен начин. Ще се притеснявате да не се провалите или да не бъдете отхвърлени, което може да ви доведе дори и до депресия. В тези моменти е важно да осъзнаете, че няма от какво да се страхувате, грешките ни помагат да растем и да се самоусъвършенстваме.
През пролетта настъпва много по-благоприятен период. Трябва да се възползвате от възможността за укрепване на семейните отношения. С настъпването на лятото, звездите ще ви донесат няколко предложения за работа, а може би дори и повишение. Трябва да се съсредоточите върху кариерата си. Обикновено избягвате прибързаните решения, което е добро качество. Сега обаче това може да ви се отрази негативно. Затова помислете внимателно за възможните промени и се консултирайте с човек, на когото имате пълно доверие.
От септември до края на годината материалните неща няма да ви се струват важни. Ще предпочитате дейности, в които да вложите сърцето и душата си. Няма нищо лошо в това да си останете вкъщи и да оставите въображението си да се развихри, потапяйки се в някакъв креативен творчески процес, вместо да излизате навън с приятели.

Интуицията ще помага на Скорпиона

До март 2020 г. няма да се чувствате комфортно в компанията на другите хора, включително и техните приятели, партньори и членове на семейството. Поради негативните мисли и промените, които ще имате в живота, ще се чувствате раздразнени дори от най-малките проблеми, с които се сблъсквате. В този период избягвайте промени като инвестиране в нов проект или смяната на работното място.
С настъпването на пролетта ситуацията ще се подобрява. Всичките ви проблеми ще изчезнат и като следствие вашият ум отново ще се проясни. Използвайте този период за личностен, умствен и дори професионален растеж. Точно сега можете напълно да се доверите на интуицията си, за да извлечете максимума от всяка възможност. Лятото ще бъде идеалното време да работите върху връзките си, особено личните и романтичните. Няма да имате неприятни изненади на работното място, така че можете спокойно да предприемете романтично пътуване.
Есента и краят на 2020 г. ще бъде най-радостният период за вас. Въпреки студа навън, в живота ви ще се появи нов интересен човек, който ще внесе искра в ежедневието ви. Ако си падате по някого от дълго време, сега е моментът да действате. В течение на годината сте придобили много сила и постоянство, с чиято помощ сега може да получите любовта, за която винаги сте мечтали.


Стрелецът изяснява своите планове и цели

Годината ще бъде отражение на вашия активен и независим характер. В началото на 2020 г. ще изпитате силни колебания в настроението, което ще окаже влияние върху взаимоотношенията с вашия партньор. Предпочитате да следвате сърцето си, вместо ума си, затова многобройните срещи и горчивите раздели ще са нещо нормално за вас. Опитайте да се въздържате и ограничавате до известна степен, за да не съжалявате по-късно за прибързаните си решения. 
Ако сте уморени от вашите бързо променящи се настроения, настъпването на пролетта ще измени това. Ще имате много различни преживявания. Ще използвате активния си начин на живот, за да развиете добри отношения със семейството и приятелите си. Летните месеци ще донесат много грижи за бъдещето, особено по отношение на кариерата. Дори ако не сте свикнали да планирате и предпочитате да живеете за мига, сега е моментът да преосмислите жизнената си позиция и да изясните своите планове и цели за следващите години. Ако сегашната ви работа не ви устройва, започнете да търсите друга, която ще ви направи по-щастливи.
От есента до края на годината можете да очаквате много нови възможности в работата. Не позволявайте обаче да бъдете прекалено увлечени от работата си, отделете време за семейството и партньора си.

Козирог ще има много кариерни успехи

    2020 г. ще бъде благоприятна за вас и ще имате много кариерни успехи. Но ще трябва да ги почакате до март, защото началото на годината ще бъде доста неясно. Вероятно ще се страхувате да не бъдете отхвърлени или да не се провалите. Опитайте се да възприемате по-спокойно и рутинно работата си, без да се изразявате прекалено много на работното място. Към подобен подход се придържайте и във връзката с партньора ви.
С настъпването на пролетта страховете ви ще изчезнат и ще се върнете към нормалния живот, особено това се отнася до работата ви. Умът ви ще работи максимално добре, така че можете да правите всичко, което пожелаете, без да влагате много усилия в това. Насочете вниманието си към семейството. Възможно е да възникне голям конфликт, който да доведе до труден етап във взаимоотношенията. През лятото можете да очаквате отплата за усилията, положени в работата през пролетта.
С настъпването на есента и приближаването на края на годината, ще осъзнаете важността на комуникациите. Ако сте имали желание връзката ви да премине на следващо ниво, трябва да се възползвате от този период, за да поговорите с любимия човек. Вашата преценка може да бъде повлияна от мнението на приятел или друг страничен човек, не вие мислете със собствената си глава и не се поддавайте на тяхното влияние.

Водолеят е грижовен, без да прекалява

Пред 2020 г. активно ще помагате на другите. Имайте предвид обаче, че това може да ви се отрази неблагоприятно, особено през първите месеци, когато ще бъдете прекалено грижовни. Не всеки човек ще се зарадва някой да се намесва в живота му, независимо колко добри са намеренията му. Затова е препоръчително да мислите за себе си и да се опитате да укрепите приятелствата и романтичните си връзки, като прекарвате повече време с близките си в спокойна и релаксираща обстановка.
С настъпването на пролетта вашите комуникативни способности ще излязат на преден план. Ще се справяте добре с работата в екип, където уникалната ви гледна точка ще спомогне за предотвратяването на редица проблеми. Някои неразрешени стари конфликти могат да излязат на повърхността, но няма да имате проблеми с тяхното преодоляване. Лятото ще ви даде необходимите умения, за да подредите живота си. Единственото нещо, което може да попречи на вашия напредък, е свръхчувствителността ви. Пътуване със семейството или партньора ви ще ви отвлече от негативните емоции.
През есента и зимата ще почувствате нуждата да оцените и преосмислите връзките си, в това число и интимните. Дългите разговори за бъдещето ще бъдат в реда на нещата. Контролирайте парите си си, за да не загубите спестяванията си поради неочаквани разходи.

Рибите подобряват своята интуиция

Ще имате много възможности през 2020 г., които значително ще подобрят вашата интуиция. Обикновено сте твърде нерешителни и това може да е важен период, който ще ви позволи да работите усилено върху тази слабост. От януари до март ще се насладите на вълна от творчество. Ще се справяте много добре с работата в екип, където вашето практическо мислене ще бъде оценено. Любовните ви отношения ще бъдат мирни и стабилни през този период.
С настъпването на пролетта, ще трябва да напуснете света на фантазиите и да се върнете към реалността. Възможни са някои неочаквани финансови проблеми, които ще изискват от вас да работите упорито, а може би дори извънредно. В любовта може да срещнете незначителни изпитания, но няма проблем, който да не може да бъде решен с открита и честна комуникация. Лятото няма да е най-щастливото ви време. Вашата свръхчувствителност ше бъде изострена, така че дори и най-малкият проблем ще бъде достатъчен, за да се сринете като къщичка от карти. Балансирайте настроението си чрез различни физически дейности като бягане или ходене.
Последните няколко месеца на годината вероятно ще ви донесат няколко възможности за работа. Ако смятате, че кариерата ви трябва да тръгне в друга посока, ще имате възможността да сторите това.