Капитанът на България за АТП къп Григор Димитров записа първа победа за страната ни в турнира, след като се справи с 2-1 (2:6, 6:4, 6:1) с 42-ия в света Даниел Евънс във втори мач от съперничеството с Великобритания от групата, в която са още Белгия и Молдова.

Мачът не започна добре за българина и след като взе първия си сервис гейм, той допусна три последователни пробива и макар да върна един за 2:4, загуби сета с 2:6 за 35 минути. В играта на Гришо липсваше познатия ритъм, а непредизвиканите грешки следваха една след друга.

Вторият сет тръгна гейм за гейм, като българинът постепенно понатрупа увереност в разиграванията и едва не проби Евънс при 2:1 в своя полза. Позитивите в играта на Димитров обаче се увеличиха и той все пак стигна до пробив за 4:2, след което го затвърди и остана на гейм от победа в сета. Не успя да го направи при сервис на съперника, а след това допусна и пробив за 5:4. Въпреки това българинът стигна до пробив за 6:4 в инфарктен десети гейм, макар да го направи при втория си сетбол.

В решителния трети сет Григор започна много уверено и набързо поведе с 3:0. В следващия гейм обаче Евънс поведе с 40:0 и въпреки че Димитров стигна до равенство, го взе за 1:3. Гришо се поизмъчи в петия гейм и макар да даде два брейкбола, поведе с 4:1, след което проби съперника за 5:1. Последва сервис гейм на нула за крайното 6:1.

Димитров вече има четири победи в пет мача с този съперник, което позволи на България да се надява на успех в битката в британците, ако спечели при двойките, където Адриан Андреев/Александър Лазаров излизат срещу силните Джейми Мъри/Джо Солсбъри.