Днес имам удоволствието и честта да съм длъжностното лице при подписване на акта за встъпване в длъжност на Георги Георгиев като административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Русе и да му пожелая здраве, късмет и много сили в предстоящата му работа и, както се казва във вашия град, нека новият му мандат да е съпътстван с попътен вятър като по течението на Дунав, каза вчера заместникът на Апелативна прокуратура-Велико Търново прокурор Емил Денев и връчи заповедта за назначение на новия стар окръжен прокурор. На събитието присъстваха директорът на ОД на МВР Теодор Атанасов, председателят на Адвокатската колегия Людмил Павлов и магистрати от различни институции. 
Прокурор Георгиев благодари за добрите думи и на всички присъстващи на церемонията гости, колеги и ръководители на разследващите органи в града и посочи, че занапред ще работи със същия ръководен екип и всички останали прокурори, с които Окръжна прокуратура е постигнала високи резултати в борбата с престъпността в изминалия му мандат.
Георги Георгиев спечели втория си мандат на 4 декември м.г. със 7:1 гласа срещу прокурор Николай Николов, който му бeшe съперник и преди 5 години. При изслушването във ВСС кадровиците дадоха висока оценка за работата на Георгиев и освен на професионалните му качества обърнаха специално внимание на спокойния му и балансиран подход на управление, довел до отличен синхрон с разследващите органи при разкриване на тежки престъпления. Силно изказване в негова подкрепа направи и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров.