Почивните дни преди Нова година се оказаха твърде неприятни за три семейства, чиито жилища са разбити и ограбени. Нанесените щети възлизат на внушителните 21 000 лева.
Най-много е пострадало живеещо на 1 етаж в блок на ул.“Муткурова“ семейство, което отсъствало от дома си от 29 декември до 16.20 часа на следващия ден. Когато се прибрали, хората намерили апартамента претършуван. Бандитите се покатерили на терасата, справили се с лесно поддаващата се ПВЦ дограма и си тръгнали с 300 грама златни накити за 15 000 лева.
Друго семейство в бл.“Вяра“ на ул.“Борисова“ също отсъствало от дома си за 24 часа преди Нова година и когато се върнало, намерило секретния патрон на входната врата счупен. От жилището липсвали съхранявано във фризер голямо количество месо, два златни пръстена и два фотоапарата, всичко на стойност 5600 лева.
С 10 грама злато за 300 лева се простило и семейство в бл.“Добруджа“, което излязло от града на 23 декември. При завръщането си в последния ден на миналата година хората намерили отворена кутията, в която съхранявали бижута, а от нея липсвали златен пръстен и ланец.