Всички детски ясли и градини в Сливо поле и селата станаха безплатни, след като предложението на кмета Валентин Атанасов за отпадането на таксите беше прието единодушно от общинските съветници в градчето. Така близо 300 деца, които живеят в общината, ще могат да ходят на детска ясла и градина, без това да се отрази на семейния бюджет. 
Основната цел е да се повиши посещаемостта на забавачниците, да се обхванат всички деца от най-ранна възраст и така да се подобри нивото на образователната система. До момента таксата в шестте детски ясли и градини е съответно 35 и 40 лева.  
С премахването на тези такси ще се осигури по-пълна и редовна посещаемост, равен достъп до качествено образование, независимо от финансовите възможности на родителите и настойниците. Освен това много социално слаби семейства нямат възможност да изпращат децата си на детска градина и премахването на таксите би облекчило финансовото им състояние, каза кметът на Сливо поле. 
Той подчерта, че е направена финансова обосновка, като общината може да си позволи със собствени средства да поеме цялата издръжка. Годишно общината ще отделя от своя бюджет около 80-90 хиляди лева, за да покрие таксите, които няма да се събират от родителите. Досега с парите, които родителите плащаха за такси, се обезпечаваше по-голямата част от стойността на храненето в детските заведения.

Валентин Атанасов избран 
за кмет на народа

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов получи наградата Кмет на народа за 2019, която му бе присъдена за рубриката „Мисия Кмет“ на предаването „БГ-маршрути“. Призът бе връчен от продуцента на предаването на телевизия „България Он ЕР“ Снежана Димитрова, която гостува на община Сливо поле. 
Гласуването е на база извършено проучване сред избирателите, като по време на предизборната кампания са наблюдавани 75 кандидати за кметове на общини в страната. Валентин Атанасов е получил най-голяма подкрепа от избирателите, като за него масово са гласували местни хора от различните етноси. Откроени са качествената работа, солидарното отношение към проблемите в малките населени места и тяхното своевременно решаване.