Шарл Льоклер удължи контракта си с Ферари до края на сезон 2024. 22-годишният пилот на „черните кончета“ бе подписал вече споразумение отвъд 2020, но новата сделка вероятно ще включва подобрени параметри след отличния му първи сезон на Маранело.

Много съм щастлив, че оставам в Скудерия Ферари. Да карам през изминалия сезон за най-титулувания тим във Формула 1 бе сбъдната мечта за мен. Нямам търпение да се насладя на дори по-дълбока връзка с отбора след интензивната и вълнуваща 2019-а година. Ще видим какво ще предложи бъдещето – нямам търпение новият сезон да започне!“, сподели монегаскът.

Новата сделка поставя под съмнение и бъдещето на другия състезател на Ферари – Себастиян Фетел, чийто договор с италианския тим изтича след 12 месеца. Световният шампион Люис Хамилтън бе свързван с мястото на германеца при положение, че той реши да напусне Мерцедес, когато неговият контракт изтече в края на следващия сезон.

За Льоклер, новото споразумение завършва впечатляваща 2019-а година, когато той грабна седем полпозишъна, спечели две състезания и приключи с повече точки пред своя съотборник Ферари в генералното класиране.

С всяко изминало състезание тази година, нашето желание да удължим договора с Шарл стана дори по-голямо и решението означава, че той ще бъде сред нас в следващите пет сезона. Това демонстрира, че Шарл и Скудерията имат бъдеще заедно. Шарл е част от нашето семейство от 2016-а насам и ние сме повече от горди от резултатите, които постигаме с пилоти на академията. Следователно сме много удовлетворени да обявим, че той ще бъде сред нас още много години и съм сигурен, че заедно ще напишем много нови страници в историята на „черните кончета“, споделиха в свое изявление от Ферари.