Малки и големи танцьори премериха вдъхновение и майсторство в традиционното Коледно надиграване в събота. Състезанието, организирано от общината, отново събра почитателите на народните ритми и зала „Дунав“ се оказа тясна за зрителите. След атрактивната фолклорна програма журито и участниците пристъпиха към същинската надпревара, като на финала бяха връчени 17 награди в различните категории. 
В групата до 14 години първата награда отиде при Калина Тотева и Кирил Илчев, а втората и третата бяха присъдени съответно на Ина Искърова и Калоян Василев и на двойката Преслава Ботева-Христо Тодоров. 
Състезанието при младежите от 14 до 20 години спечелиха Цветелина Бакалова и Десислав Димитров, а втората и третата награда журито връчи на двойките Йоана Йорданова-Теодор Георгиев и Ивайла Илиева-Ангел Иванов.
Титлата „Мис и Мистър Танц“ бе присъдена на Йоана Йорданова и Десислав Димитров.
Надпреварата в категорията „Зрители“ спечелиха Яница Прокопиева, Александър Ангелов и Светослав Златев.
Наградата на името на основателя на фолклорния танцов театър „Найден Киров“ за най-артистично присъствие на сцената отиде при Ина Искърова.
В надиграването участваха и четири русенски фолклорни клубове - „Играорци“, „Фламинго“, „Нашенци“ и „Чанове“, а зам.-кметът Енчо Енчев връчи почетни грамоти на ръководителите им от името на кмета Пенчо Милков.
В концертната част от програмата се включиха детският ансамбъл и школата по народно пеене на „Найден Киров“, състави и солисти на „Здравец“, „Зорница“ и „Русчуклийче“ при Общинския детски център. 
В края на фолклорния спектакъл специално за зрителите беше представен фрагмент от постановката „Хърцои се женят“ с хореограф Богдан Донев и музика д-р Петьо Кръстев. Премиерата на постановката ще бъде догодина на юбилейните концерти по случай 60-годишнината от създаването на „Найден Киров“.