Оригинални и никога непоказвани кадри от историята на Русе са поместени в календара, който фондация „Русчук.БГ“ издаде за 2020 година. Фотографиите от крайдунавския град са от серията на Григор и Георги Паскови (баща и син). Те са правени основно в периода на 30-те и 40-те години на ХХ в. 
Календарът съдържа седем страници със знакови сгради на града, придружени с кратък пояснителен текст на български и английски. Януари и февруари показват как е изглеждала сградата на Популярната банка на ул. „Александровска, като отляво се вижда едно от първите Доходни здания на Русе. Снимка на Градската градина преди преустройството, когато Съдебната палата още не е завършена окончателно, стои на страницата за март и април. Май и юни са илюстрирани с кадър от „Александровска“ в средата на 30-те години, като вляво е сградата на Българска кредитна банка. Изглед от ул. „Търговска“, сега ул. „Славянска“, в средата на 30-те, е лицето на юли и август. Снимка от горните етажи на хотел „Тетевен“ на „Александровска“ около 1929 г. краси календара за септември и октомври. Последните два месеца от годината са илюстрирани от площад „Романовски“ (сега „Кубрат“). 
Календарът с уникалните фотографии от красивия Русе вече е в продажба и може да се купи на цена от 12,50 лева, а със събраните средства ще се финансира частично дейността на екипа на „Русчук.БГ“ по придобиване на архиви от Русе. 
Със закупуването на календара вие ще ни подпомогнете в събирането, анализирането и публикуването на безценна информация за красивия ни град, казват от екипа на фондацията. 
Приемат се и поръчки за календари, като доставката се извършва по Еконт за сметка на получателя. Желаещите е необходимо да напишат лично съобщение във фейсбук страницата на Русчук.БГ, като посочат офис на Еконт, имена и телефон (или пълен адрес, ако искате такава доставка). Срокът за изпълнение на поръчките е от 3 до 5 работни дни, като това ще е възможно и след празниците.