Футболен клуб „Дунав“ го има засега, но много сериозният финансов проблем е налице“, каза вчера пред „Утро“ и други медии изпълнителният директор на дунавци Огнян Цветанов. 
Заплатите на футболистите за ноември са платени. Търсели се пари за декемврийските, като се правело всичко възможно играчите да получат заработеното през януари. Ако се намерят средства, каквито сега няма, подчерта Цветанов. 
Изпълнителният шеф отговори утвърдително на въпроса от „Утро“ дали разплащането с футболистите за ноември е станало със сумата по трансфера на Ахмед Ахмедов в ЦСКА.
Другата очаквана глътка въздух е предстоящото получаване на левчетата по телевизионните права през януари. Цветанов отказа да съобщи за какви пари става дума.
Въпреки че положението е повече от тежко и касата е празна, клубът резервирал хотел за лагер в Турция от 17-18 януари. По искане на старши треньора Людмил Киров се водели разговори за провеждане и на 5 контроли. Лагерът обаче щял да стане факт, ако... се намерят средства! 
В същото време се работело и по селекцията. Положението по темата било същото като при евентуалния бивак на турска земя - плановете са налице, парите ги няма. 
Цветанов добави, че се водели разговори с няколко русенски фирми. В клуба много разчитали и на помощ от общината.
Неслучайно изпълнителният шеф бе на вчерашната среща между общинското ръководство и клубовете. На нея по едно време пристигна и президентът на ПФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. 
„Утро“ попита още Цветанов дали офертата, обявена в сайта на клуба за безвъзмездното преотстъпване на „Дунав“ в ръцете на потенциални инвеститори, важи само за футболния отбор, или поканата е в сила в пакет с базата в „Здравец“. От неговия отговор се разбра, че става въпрос само за тима.