Русенската компания „Булмаркет ДМ“ бе удостоена с наградата „Свети Никола“ от Българската морска камара за приноса си към развитието на българското морско стопанство. Местният икономически лидер спечели безапелационно приза за най-бързо развиваща се компания за 2019 година в категория „Големи предприятия“. 
Призът бе връчен на тържествена церемония във Варна от председателя на камарата капитан Богдан Богданов на зам.-директора на фирмата Светослав Първанов. В своето експозе той припомни девиза на камарата „Обединени ние печелим, разединени губим“ и бе категоричен, че фирмите трябва да бъдат рамо до рамо, да са активни в бизнеса и да осигуряват просперитет на регионите.
„Булмаркет ДМ“ е първата компания от Русе, която печели престижната награда, тъй като до момента нейни носители са били предимно варненски и бургаски предприятия. Победителите се определят след допитване до всички членове на БМК, регионални и централни медии, държавни и общински органи, а независима фирма извършва класирането на участниците и определя наградените. Целта на наградите „Свети Никола“ е да акцентира общественото внимание върху развитието на морското стопанство в областта на корабостроенето, корабоплаването, кораборемонтната, пристанищна и обслужваща дейности.