Пиян 43-годишен шофьор без книжка предизвика тежка катастрофа, в която загина внучето му на година и половина. 
Потресаващият инцидент стана около 21 часа на ул.“Шипка“ под моста на бул.“България“.
Мъжът, 45-годишната му съпруга, 17-годишната й дъщеря и внучето, което било без родителите си, празнували Никулден по стар стил в приятели в кв.“Родина“. Въпреки изпития алкохол главата на семейството седнал зад волана на „БВМ“ с търговищка регистрация и потеглил с близките си към квартал „Чародейка“. Преди моста колата се унесла на хлъзгавия път, качила се на разделителната ивица, изорала пръстта в нея и се забила зверски в колоната на моста. Ударът е бил толкова силен, че двигателят буквално се е раздробил.
На място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и три линейки. Огнеборците установили, че ромското семейство е излязло от колата, но бебето, което седяло в скута на 17-годишното момиче, е починало. Баба му е със счупен нос, челюст, таз и рана на бедрото, а дъщеря й е с фрактура на лявия крак. Шофьорът също е със счупвания. 
Справка показала, че пострадалите са от пловдивското село Чоба. Виновният за трагедията, чиято кръвна проба показала 2.44 промила алкохол, никога в живота си не е имал книжка, но за 23 години зад волана няма регистрирани нарушения на пътя. Срещу него е образувано досъдебно производство, проверява се дали не е карал и под въздействието на опиати.
Вчера пред болничната стая на безразсъдния шофьор имаше полицай. Междувременно прокуратурата разпореди задържането му за 72 часа и с опазването му е натоварена службата за съдебна охрана.
До момента той е осъждан общо 10 пъти, последно с присъда на Окръжния съд в Пловдив за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Изтърпял е общо наказание от 5г. и 11 месеца лишаване от свобода и е освободен от затвора през 2015 година. По повдигнатото му сега обвинение може да лежи в затвора от 3 до 15 години.