Поредният румънски шофьор, дръзнал да замаже очите на пътни полицаи за извършеното от него нарушение, му донесе обвинения и присъда за подкуп.
Засечката отново станала на Мойсев баир на пътя Русе-Бяла, където румънецът, подобно на немалко шофьори ежедневно, не издържал на бавно спускащата се върволица от коли и камиони, настъпал газта на карания от него ван „Мерцедес Виано“ и изпреварил в забранения участък. Униформените на пост засекли нарушението и веднага спрели шофьора. Той видял, че е хванат в издънка, и опитал да потули случая, като заедно с документите си подал на катаджиите банкнота от 20 евро. Така обаче само утежнил ситуацията, в която се намира, и вместо акт и глоба, стигна до съд и присъда.
Десетина дни след засечката румънецът направи самопризнания, пожела съкратен процес и бе осъден на 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 1000 лева глоба. Присъдата може да се обжалва. Това е поне петият случай на хванати да дават рушвети шофьори от северната ни съседка за няма и 2 месеца. Всички бяха наказани, като заявиха, че нямат намерение да обжалват присъдите си.