„Ръководството на ПФК „Дунав“ /Русе/ кани председателя на Областният футболен съвет в Русе г-н Димитър Димитров-Кулеманс, както и всички потенциални инвеститори, които желаят да придобият собствеността на клуба, на среща в удобно за тях време, за да им бъдат подарени акциите доброволно и безвъзмездно“.
Такава, маркирана като „официално съобщение“, покана се появи вчера в страницата на футболния клуб. Тя е очевиден отговор и предизвикателство към Димитров, който обяви ден по-рано пред столични електронни медии: „В Русе има богати хора, които са готови да поемат „Дунав“, но ги спира единствено фактът, че сегашният главен акционер д-р Симеон Симеонов в акционерното дружество ПФК „Дунав“ не иска да се откаже от властта си и държи властта в клуба в ръцете си“.
Димитров научи от „Утро“ за възможността да се яви заедно с потенциални инвеститори на среща за безвъзмездно придобиване на клуба.
„В момента съм на национално съвещание в София. Работи се по организацията на извънреден конгрес. Нямам нито време, нито желание да се занимавам с аматьорското ръководство на ФК „Дунав“. Това е моят отговор на любезната покана“, каза Димитров пред „Утро“.   
А по-нататък в страницата на „Дунав“ се чете следното: „Днес /вчера/ бяха изплатени трудовите възнаграждения на всички футболисти и служители в клуба. Към днешна дата ПФК „Дунав“ /Русе/ няма никакви задължения към държавата под формата на данъци и осигуровки, или към трети лица“.