Русенското училище „Тома Кърджиев“ показа съпричастност с благотворителната кампания „Българската Коледа“ и нуждаещите се от лечение български деца. 1800 лева събраха учениците от проведения двудневен коледен базар с изработени от тях и техните близки над 100 вида артикули - коледни украси, картички, сувенири, картини, чорапки и терлички с коледни мотиви. Майки, които работят в сладкарски цехове и пекарни, пък се включиха с коледни сладки, меденки, пици, баници. 
Много бях изненадана, че русенски фирми, които бяха научили за нашия благотворителен базар, дойдоха и донесоха пари, които пуснаха в кутията за дарения, както и техни изделия, които бързо се разпродадоха, сподели учителката и организаторка на събитието Румяна Серафимова.
Тя разказа, че отдавна е имала идея училището да се включи в инициативата „Българската Коледа“, но едва миналата седмица я споделила с ръководството на училището, което пък я приело радушно. 
Организирам за първи път такова събитие, времето беше малко, имах големи притеснения какво ще бъде участието и се молех да съберем поне 200 лева. Това, което се случи, надмина всичките ми очаквания. Най-важното обаче е, че  успяхме да заразим децата с желание да даряват, да помагат на свои връстници в беда, да правят добро. Щастлива съм, че едно малко училище успя да покаже, че сърцата на българските деца, учители и родители са големи, каза учителката.
Събраните пари ще бъдат изпратени на „Българската Коледа“.