Трансферът на Ахмед Ахмедов от „Дунав“ в ЦСКА продължава да е една от горещите теми в българския футбол.
„Много е важно, че привлякохме български футболист. Местните играчи винаги се посрещат по-добре и на тях се гледа с добро око. Ахмедов е много добър в техническо отношение и е щедър играч - от тези, които умеят да работят за колектива. С футболисти като него се надяваме отборът ни да е по-силен през пролетта. Не мога да кажа колко точно нови играчи ще дойдат при нас през зимата“, заяви италианският спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета. 
В същото време „Тема Спорт“ написа, че Ахмедов показал изумителни резултати по време на физическите и медицинските тестове. Централният нападател впечатлил със завидна физическа мощ. Плюс за него е и фактът, че няма никакви следи от предишни контузии и е напълно здрав.
Мненията на „армейските“ фенове по форумите са предимно положителни. Не липсват и коментари, в които качествата на Ахмедов се поставят под съмнение, но това е нормално - навсякъде по света привържениците на грандовете не дават подкрепа на кредит и искат от новите играчи да се докажат, преди да започнат да скандират имената им.