Нов опит за продажба на имотите на фалиралата Русенска популярна каса е насрочен за днес, научи „Утро“. 23 жилищни, производствени и административни сгради, магазини, ниви и други се предлагат на търг, като за всяка позиция може да се наддава поотделно. В сравнение с първия търг на 30 октомври цените са намалени с 20 на сто.
Няколкостотин русенци се надяват да си върнат потъналите в изпадналата в несъстоятелност каса пари, но шансовете и се топят от търг на търг. Дори по балансова стойност активите на кооперацията едва достигат половината от дължимите от нея суми. А след неуспешните първи търгове вече е ясно, че оптималният вариант вече е не по 50 стотинки за всеки вложен лев, а най-много по 40 стотинки.
На първата публична продан на имотите на Русенска популярна каса бе реализирана само една сделка - апартамент на улица „Згориград“ намери купувач срещу 50 525 лева. За останалите имоти нямаше нито един кандидат. 
Нито една оферта не бе получена и за двете дъщерни на Русенска популярна каса фирми, нито пък за движимото имущество на фалиралата кооперация.
За втория търг днес цените са доста по-изгодни, като за най-скъпият имот например - триетажна жилищна сграда, улица „Гълъбец“ 23, се искат вече не 795 306 както беше през октомври, а само 636 245 лева. Повечето продавани имоти обаче са не в Русе, а в близки и далечни села, някои от които дори не в нашата област. Така че огромен интерес към тях все така не се очаква.