Третата русенска крафт бира вече се предлага на българския пазар, а любителите на нови вкусови усещания могат да й се насладят. Очаквано името й е така подбрано, че съвсем да подчертае връзката на тримата приятели и създатели на бъдещата пивоварна за крафт бира „Дунав“ с родния Русе. Новото предложение носи името „Roustchouk“ (Русчук), като по този начин и трите бири недвусмислено издават, че създателите им - Велин Папазов, Христо Георгиев и Иван Иванов, са дунавски пивовари.
Имената на първите две предложения - „Радецки“ и закачливото „Sans changement“, олицетворяват Дунав и Русе, а новата трета крафт бира съвсем категорично подчертава, че тримата съдружници са свързани с Русе. 
Бирата „Русчук“ е в стил портър - тъмна ейлова бира, и е разработка на Христо Георгиев, който е основен технолог и е един от най-добре подготвените пивовари в цялата сфера. Алкохолният й градус е 5,8% и е създадена за удоволствие. 
„Русчук портър“ е нашият реверанс към всички, направили славното дунавско пристанище Русчук днешен Русе. Какви са спецификациите на „Русчук“ може да видите на етикета, а за вкусовите й качества предпочитаме да говорите вие“, казват тримата приятели и любители на пивото. В голяма част крафт пивоварните залагат на етикети, които следват жаргона на обществото. Русенците обаче не искат да бъдат част от тази култура. Искаме, продавайки нашата бира и прочитайки етикета, хората да се замислят, споделят още създателите на русенските крафт бири. 
Трите крафт бири все още се варят в Солун, но тримата съдружници работят усилено и много скоро в Русе ще има пивоварна за крафт бира, която ще се казва „Дунав“. 
Трите русенски бири се предлагат в заведения и в магазинната мрежа, като дебютът на „Русчук“ ще бъде в понеделник в магазин „РазБИРАчи“, а в събота тя ще бъде повод за наздравици в русенския Макс клуб.