В последно време като че ли в България няма други спортове освен футбол и бокс. По този повод „Утро“ разговаря с треньора в боксов клуб „Локомотив“ /Русе/ Алексей Рибчев.

- Алексей, ти беше носител на Интерконтиненталната купа за средна категория. Този трофей беше спечелен при полутежките и от Тервел Пулев. Гледа ли мача на Тервел срещу Дешон Уебстър и какъв е твоят коментар? На нас, лаиците, американецът ни се видя доста „вързан“. 
- Уебстър не е толкова лош боксьор. Може би бе най-добрият, с когото Тервел игра по пътя си към изкачване в световната ранглиста. Да, американецът не беше кой знае какво като техника, но се оказа доста корав и жилав. Мачът не беше лек, но Тервел определено беше по-подготвен. Всъщност, мачовете му срещу такива съперници ще му дадат възможност да израсне. Представяте ли си сега да се срещне с Александър Усик? Украинецът е като бръснач. Не съм виждал толкова бърз боксьор с толкова рязка левачка. Неслучайно се е прицелил да играе в тежка категория, където, сигурен съм, отново ще бъде много силен.
- Кубрат Пулев не спира да говори. Ето, и към днешна дата казва, че ще просне Антъни Джошуа на задните му части.
- /Смее се/. А какво искате да каже - ще падна, ще загубя, аз съм аутсайдер? Светът на професионалния бокс не може да мине без такива предизвикателства, особено когато се стремиш към голям мач.
- Питахме твоя колега Алексей Василев, ще питаме и тебе - какви са шансовете на Кубрат Пулев в евентуален мач срещу Джошуа?
- Не го отписвайте! Британецът има една слабост - получава доста удари. И понеже знае, че е уязвим, когато го атакуват в близък бой, реши да играе на дистанция срещу Анди Руис. С изключение на едно-две крошета, едното от което беше зад главата, успя да се опази. Ще кажа така - щом Руис победи веднъж Джошуа, Кубрат може да го повтори.