И книжарница стана жертва на тайни данъчни клиенти, които проверяват дали за покупките се издават редовни касови бонове, както и за други нарушения. Първият такъв търговец, който попада в черния списък на НАП за обектите, подлежащи на запечатване, се намира на ул.“Студентска“. 
Данъчните са санкционирали и три магазина - за хранителни и промишлени стоки и за риба. НАП има право да запечата търговските обекти за 30 дни, но може и да се смили и да наложи наказанието само за седмица-две. 
Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни се прилага за случаи като неиздаване на касова бележка, „пропускане“ на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или използване на фискално устройство, което не е от одобрен тип, няма изградена дистанционна връзка с НАП или е модифицирано чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти. Мобилните групи данъчни инспектори са много активни и не минава седмица, без да хванат някого в нарушение и да му наложат наказателни мерки.
В черния списък вече попадаха какви ли не обекти - магазини, ресторанти, барове, места за настаняване, дори таксита, лекарски кабинети, бензиностанции и резервоари, офиси. 
Търговците често обжалват тези актове, така че запечатването може да се забави с месеци, докато минат всички обжалвания или да бъде отменено от съда.