Регулярен курс до летището в Букурещ довел до тежък обрат в живота на таксиметров шофьор и то не по негова вина. След кошмарна катастрофа в крайпътна бетонна стена в Румъния шофьорът пострадал тежко и разчитал на грижите на семейството си, а колата, с която изкарвал прехраната си, се превърнала в камара ламарини. Затова мъжът поиска чрез съда да бъде обезщетен със 111 000 лева.
Случаят е от 14 септември 2016 година, когато малко след полунощ таксиджията посрещнал пътник на летището и тръгнали към Русе. По същия път шофирал и румънец, който подал ляв мигач за завиване, но внезапно променил решението си и без да се огледа завил надясно. При тази маневра засякъл таксиметровия автомобил и го блъснал странично, при което колата била изтласкана към бетонна ограда на крайпътен ресторант и последвал зверски удар. А виновният водач се оказал без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.
След тежката катастрофа шофьорът се оказал със сериозна фрактура на лумбален прешлен, а освен адските болки преживял и кошмара в румънските болници, където не разбирал нито дума от обясненията на лекарите и не бил наясно със състоянието си. Впоследствие бил преместен за лечение в Русе и въпреки направените му сложни операции, включително и стабилизирането на увредения прешлен с осем винта, имало риск той да бъде парализиран. И това естествено нагнетило страх за бъдещето му.
В крайна сметка чрез заведената претенция срещу Националното бюро на българските застрахователи пострадалият получи обезщетение от съда на първа инстанция - 50 000 лева за причинените страдания и 10 000 лева за направените разходи за лечение, пропуснати ползи и компенсация за повредите по колата му, която нямало как да се ремонтира. Решението може да се обжалва.