Пропадащи улици тормозят от години един от най-старите квартали в Русе „Веждата“. Хората се оплакват от безхаберие от страна на институциите, към които са адресирали безброй подписки. Притесняват се, че може да стане инцидент, какъвто вече е имало - преди две години на една от улиците камион на фирмата за чистота хлътна наполовина под асфалта.
В най-тежко състояние е ул.“Даскал Аверкий“. Шофьорите карат със страх по разбития асфалт, тъй като всеки момент колите им могат да пропаднат в дълбоките дупки.
„Това е цял живот сме така, тук от 70-те години не е минавано“, казва Даниел Добрев.
Хората споделят, че навремето всичко е направено през пръсти.
„Когато се прокарваше каналът, когато се зариваше, хвърляха пръст, пръчки от зеленчуци, и то си изгнива, пропада и отива. Не може да разчиташ, че колата ти няма да пропадне в дупката, няма да се унищожи. Утре ще дойде лед, сняг, направо в кръпките, в дупките. Камионът на „Титан“ потъна, ей там точно. коли колко влизаха и си ги изваждаха“, възмутена е Гергана Пенева, жител на квартала.
Жителите на квартала са правили многобройни подписки до общината, но без резултат. Единствено част от дупките са били запълнени преди изборите, но дотам.
С проблема вече е запозната и новата общинска администрация. Зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев се е срещнал с представители на квартала и е поел ангажимент да се извърши съвместно обследване заедно с ВиК, за да се установят причините за пропукванията и дупките в квартала. След това ще се придприемат и конкретни мерки.