Невъзмутим поглед и поредна хапка от закуска. Така реагирал шофьор на бус „Фиат“ на полицай, който вдигнал стоп-палката пред него с намерение да го спре за проверка. Водачът обаче не искал да си нарушава графика и си продължил по пътя, без да се трогне. 
Случаят е от 20 август 2019 година малко преди 10 часа в района на пътния възел „Охлюва“ и бул. „България“. След като не се подчинил на полицая, шофьорът на буса бил преследван и спрян до разклона за Средна кула. Тогава той искрено се подразнил от досаждането на униформените, обяснил, че имал поръчка и хората го чакали. След това не искал да подпише съставения му акт и превърнал проверката в разправия. В крайна сметка бил санкциониран с 200 лева, а книжката му била отнета за половин година.
Актът стигна до обжалване пред съда, където мъжът оспори, че заслужава подобно наказание и заяви, че въобще не бил спиран със стоп-палка, а полицаите просто стояли встрани на пътя и си говорили. Униформеният обаче бе категоричен, че за да направи опит да спре за проверка шофьора, е навлязъл чак до средата на пътното платно, а бусът е минал на по-малко от метър от него и няма как да е останал незабелязан.
Така санкцията бе потвърдена, но решението може да се оспори пред още една инстанция.