Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес в София на ЦСКА за мач от последния есенен кръг в първенството на Ефбет Лига. Двубоят на „Българска армия“ е от 16.30 часа.
Старши треньорът Людмил Киров поведе отбора си вчера към столицата. Русенският отбор тренира следобед на терен в базата на ФК „Царско село“. Киров включи в групата няколко юноши.
„Двама от тях - Митко Русанов и Кристиан Върбанов, ще започнат даже като титуляри. Причината е ясна - Лазаров и Исаевски са наказани, освободихме 4 футболисти, на пейката няма никой. Няма страшно, че ще разчитам на Русанов и Върбанов. Едва ли ще се справят по-зле от освободените Инкоом или Иван Селеменев. Мач на „Армията“ ще е стрес за тях, но нямам друго решение. Двубой срещу ЦСКА е изпит и школа“, коментира Киров пред „Утро“.  
Той потвърди написаното в нашия вестник, че централният нападател Ахмед Ахмедов няма да играе срещу „червените“, тъй като през зимата ще стане техен футболист.
„Представяте ли си да търси гол срещу тим, в който скоро ще получава заплата? Ако съм на негово място, ще ми е доста особено, така че го разбирам напълно. Благодаря му за това, което направи за „Дунав“, каза старши треньорът.   
Киров допълни, че отсега разговаря с футболисти, които могат да помогнат на „Дунав“ през пролетната кампания.
В другите мачове от кръга: днес - 12 часа, „Берое“-“Царско село“, 14.15, „Черно море“-“Арда“, утре - 12 часа, „Витоша“-“Ботев“ /Пд/, 14.15, „Локо“ /Пд/-“Левски“, 16.30, „Славия“-“Лудогорец“.