48-годишен мъж от Сандрово с дебело криминално досие, издигнал се до участие в организирана престъпна група от Германия, е арестуван след пет години нелегалност, през които се е укривал след получена в Русе ефективна присъда.
 Рецидивистът станал част от синдикат, откраднал 7 луксозни автомобила от марките „Ауди“, „БМВ“ и „Шкода“ в Германия, които успял да вкара в България. Задачата на сандровчанина била да ги маскира и да ги регистрира с фалшиви документи, а след продажбата им всички по веригата получавали част от печалбата. Каналът е разбит от русенски полицаи. Автомобилите са издирени и върнати на собствениците им в Германия, а регистраторът от Сандрово е задържан и това е първият подобен случай у нас. През 2015 година сандровчанинът получава 6.5 години затвор, но не е задържан и успява да се изплъзне. След неуспешното му издирване у нас е издадена европейска заповед за арест, като се предполага, че беглецът дълго се е укривал при приятелите си в Германия. С времето очевидно се е успокоил и се е прибрал, а в началото на този месец криминалистите от Русе получили информация, че живее при приятелката си в Несебър. В обща акция с полицаи от Бургас той е задържан на 10 декември.
Разконспирираният нелегален вече е в затвора в Ловеч и се очаква присъдата му да бъде увеличена заради бягството от закона.